10 onderwerpen waar je over kunt praten tijdens een date

Dating voor christenenEen (eerste) afspraakje is altijd spannend. Ook al heb je veel mensen in je leven ontmoet, ook al ben je een sociaal dier, ook al heb je geen problemen met praten, een gesprek tijdens een date op gang houden is altijd lastig. Het probleem is dat je vergeet waar je ook alweer over kunt praten. Sommige weten helemaal niet waar ze het over moeten hebben! Ik heb hieronder enkele eenvoudig te houden onderwerpen opgesomd. Lees ze goed door zodat je eerstvolgende date helemaal vloeiend verloopt!

1. Geloof

Je kunt uiteraard over geloof praten. Het is een onderwerp wat jullie beide aanspreekt en waar jullie naar alle waarschijnlijkheid uren over door kunnen praten. Laat het geloof niet al te vroeg ter sprake komen. Voor een eerste afspraak kan het namelijk nog weleens diep gaan en je wilt het juist luchtig houden.

2. Familie

Christenen vinden het altijd leuk om over familie te praten. De familiebanden zijn onder christenen over het algemeen prima. Er is dus veel te vertellen en altijd wat te roddelen!

3. Koken/eten

Geen enkel ander onderwerp is zo smakelijk als over eten en koken praten. Als jij en/of je date van eten koken houdt dan kun je ook hierover bijna niet uitgepraat raken. Overigens siert het iemand als die persoon (goed) kan koken. Kan je het niet? Dan heb je wellicht een nieuwe uitdaging voor het komende jaar gevonden!

4. Hobby’s/Sport

Het is leuk om over hobby’s te praten, maar pas op! Noem het gewoon hobby’s. Dat klinkt namelijk cliché en het kan klinken alsof je het vraagt omdat je het moet vragen. Vraag bijvoorbeeld “waar houd je bezig mee in je vrije tijd?”. Waar je ook op moet letten is dat je zelf niet te veel over je eigen hobby’s aan het praten bent. Jij vindt het vast super leuk, maar bespaar je date de details.

5. Leuke vakanties

Nederlanders vinden het heerlijk om alles over hun vakantie(plannen) te vertellen. Vraag naar de laatste vakantie of naar eentje die op de planning staat. Waarom kiest jouw date voor deze bestemming? Let goed op hoe je date verteld over zijn of haar vakantie. Als je mensen namelijk naar hun vakantie vraagt, lichten ze altijd een beetje op! Iedereen komt in een goede stemming bij het denken over de vakantie!

6. Dromen/ambities

Als je een ambiteuze date voor je hebt, dan is het vragen naar toekomst dromen iets heel moois. Er zijn namelijk weinig mensen die geinteresserd zijn in de dromen en ambities van iemand anders. Het tonen van interesse is daarnaast ook het laten getuigen van respect.

7. Talenten

God heeft al zijn kinderen een talent meegegeven. Het enige dat iemand hiervoor moet doen is dit talent ontdekken! Helaas denken de meeste christenen dat er alleen zang of acteertalenten bestaan. Praat over elkaars talent. Dat kan bijvoorbeeld ook puzzels oplossen zijn of misschien wel meester in Monopoly!

8. Muziek

Net als hobby’s kun je dit onderwerp het best tactisch voorleggen. Vraag bijvoorbeeld eerst of je date een instrument bespeelt (zie vraag 7). Vanuit hier kun je verder vragen over favoriete muziekstijlen etc.

9. Idolen

Heb je een idool? Het is fascinerend welke idolen iemand voor zichzelf kan opnoemen. Achter de keuze van een idool ligt namelijk ook een gegronde reden. Zo is mijn idool een wiskunde leraar van vroeger. Hij heeft zichzelf namelijk omgestudeerd als piloot en vliegt nu transatlantische vluchten. Mijn droombaan was om piloot te worden..

10. Lievelingskleur

Kleuren, het lijkt een simpele vraag maar ook hier kun je meer over iemand te weten komen. Wat is de lievelingskleur en waarom juist deze kleur. Als iemand jouw date geen idee heeft waarom hij/zij een bepaalde kleur mooi vindt, vraag dan welke kleur auto hij/zij prefereert. Er meestal toch nog iets meer achter de voorkeur voor een kleur!

Deze 10 tips helpen je alweer een stukje verder bij een eerste date. Tja, het blijft natuurlijk altijd spannend! Ga er vanuit dat jouw date precies dezelfde spannende gevoelens heeft. Jullie hebben elkaar via een goede christelijke datingsite gevonden dus je weet dat er bij beide in iedergeval een zelfde interesse is.

Comments

  1. van Abswoude zegt

    Na 10 jaar in Israel gewoond en gewerkt te hebben, ben ik nu weer terug in nederland.
    Na weer te zijn thuisgekomen is het nu tijd om goede christelijke vrienden te vinden.
    Ik ben een vrouw van 76 jaar oud, houd van de natuur, van concerten en teater en af en toe een goed gesprek bij een lekker kopje koffie.
    Voorlopig wil ik alleen vrienden zoeken en maken en of er een relatie in zit moeten we maar gaandeweg ontdekken.

Speak Your Mind

*