10 tips voor een succesvolle christelijke date

Tips voor een eerste christelijke dateJe kunt je bijna niet meer voorstellen hoe de wereld er uit zag zonder internet. De technologie is zo snel gegaan dat tegenwoordig bijna alle kerken ook gebruik maken van internet technologie.

Het internet heeft er echter ook voor gezorgd dat we veel meer uren achter een computer zijn gaan zitten.

Al die verschillende christelijke datingsites hebben het ons natuurlijk veel makkelijker gemaakt om een partner te vinden. Vanachter je computerscherm kun je (anoniem) profielen bekijken, berichtjes sturen en digitale knipoogjes geven.

Maar wat nu als je een afspraakje hebt? Veel van ons zijn vergeten hoe je tijdens zo’n date moet gedragen! We hebben al eerder super goede tips gegeven voor onderwerpen waar je tijdens je een christelijke afspraakje over kunt praten.

Heb je binnenkort weer een afspraakje? Gebruik dan onderstaande 10 tips om te zorgen dat je jou christelijke date succesvol afsluit.

1. Denk niet dat hij/zij de ware is

Hiermee leg je onnodig veel druk op je afspraakje. In de meeste gevallen gaat deze houding je teleurstellen. Doe gewoon alsof degene met wie je afspraakje hebt een (goede) vriend of vriendin is.

2. Verwacht niet dat hij betaalt

De verwachting bij vrouwen is vaak dat zij verwachten dat de man betaalt. Vermijd dit bij een eerste date. Het is OK om zijn aanbod om te betalen te accepteren maar ga er niet van uit dat dit zo is. Hiermee voorkom je ongemakkelijke situaties.

3. Trek de juiste kleding aan

Voor vrouwen geldt: trek niet te sexy kleding aan. Dit kan een verkeerd beeld geven aan de man. Het is niet erg om er sexy uit te zien maar maak het niet te bont. Geen lage decolletes en korte rokjes.

Voor de man geldt: ga niet overdreven netjes. Je wil er niet uitgedoster uit zien dan je vrouwelijke date. Daarnaast wek je de indruk dat je te veel je best probeert te doen. Ga casual gekleed en als je toch iets netter uit wil zien draag dan bijvoorbeeld een net colbertje/jasje.

4. Praat en laat de ander uitpraten

Niets is zo vervelender als er iemand de hele tijd over zichzelf aan het praten is. Zorg dat je genoeg gesprekstof hebt maar nog belangrijker; luister naar wat de ander zegt. Dit geeft kans om met vragen te reageren op wat de ander aan het vertellen is.

5. Praat niet over ex-vriendjes en vriendinnetjes

Als je over oude vriendjes of vriendinnetjes praat wek je de indruk dat je niet geheel over je oude relaties bent. Dit is een duidelijke afknapper en niemand wil met iemand daten die een flinke baggage meedraagt.

6. Vertel geen leugens

Het heeft geen zin om op te scheppen of bepaalde waarheden om te draaien. Vroeg of laat komt dit terug en als blijkt dat je gelogen hebt is dit heel moeilijk terug te draaien. Eerlijkheid is in dit stadium zeer belangrijk. Je hebt toch liever dat iemand je leuk vindt om wie je echt bent? Niet iemand die je probeert te zijn! Wees eerlijk over alle zaken; je leeftijd, of je kinderen hebt, serieuze gezondheidsproblemen etc.

7. Laat je iphone in je zak of tas

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig verslaafd is aan zijn/haar telefoon! Die constante drang om steeds je telefoon te checken of iemand een nieuw bericht op Facebook heeft geplaatst. Het is ongepast om tijdens een afspraak dit soort activiteiten op je mobieltje te doen. Je wekt dat indruk dat je niet geinteresseerd bent in de ander. Wees dus niet onbeleefd en laat dat mobieltje rustig in je zak zitten.

8. Drink met mate

Een beetje alcohol kan geen kwaad, het kan juist het gesprek losjes laten verlopen. Drink echter geen alcohol als de ander dat ook niet doet. En word natuurlijk vooral niet dronken!

9. Kom op tijd

Ja, voor de man geldt nog wel altijd dat hij liever eerder aanwezig moet zijn. Op tijd komen geeft vrouwen nog altijd een fijn gevoel. Voor een vrouw is het niet erg om een paar minuutjes later te komen. Let wel op; 15 min. is echt te veel!

10. Praat niet over seks of trouwen

Dit zijn twee onderwerpen die vaak terug komen bij respectievelijk de man en de vrouw. Mannen hebben de neiging het gesprek losjes “proberen” te maken door over seks te praten. Wees niet dom mannen… gedraag je niet alsof je bij je vrienden bent.

Vrouwen daarentegen willen zo graag weten hoe de man over trouwen (en kinderen) denkt. Op deze manier “proberen” te peilen of ze de ware voor zich hebben. Niet doen! Op de eerste date willen mannen niets weten over trouwen.

Deze onderwerpen zullen ongetwijfeld terug moeten komen in een relatie. Alleen niet op een date.

Comments

 1. Astrid Nederburgh zegt

  Hallo ,… Ik ben Astrid ,.. Ik ben 41 jaar en vrijgezel,..Ik zoek dan een christelijke date ,omdat blijkt dat t niet werkt met een niet christen ,..Ik woon samen met mijn cavia Luuk ,.. en zoek wat contact met een leuke en spontane christelijke man,..Ik ga graag naar Jozua ,een evangelische kerk hier in de buurt,..
  ik ga graag leuke dingen doen ;fietsen , wandelen ,zwemmen ,ect,..
  Denk je dat je een date met me wilt ,krijg ik graag een reactie !!
  Groetjes van Astrid,…

 2. toeval bestaat niet…….kom date met die handel haha

 3. Hoi ik ben Hans, net als Astrid vrijgezel alleen een pietsie ouder, 55 en kan beamen dat het totaal niet lukt met een niet-Christen, ik heb geen beesten dan hooguit een verdwaalde zilvervis die ik nog niet geplet heb. Hey… Astrid… heb je al een gozer ontmoet? Anders kunnen wij misschien eens kennis maken, maar die kerk van jou ken ik niet.

 4. Martin Mart zegt

  ik ben Martin / Mart een gescheiden Ned masseur fisio al jaren ,woon leef alleen sinds 2013 alleen te Hardenberg Overijssel. Doe aa ik voor open hg Mart.lles zelf ,ondanks mijn beperking, Mis de helft van mijn R been sinds Sept 2014 waar ik erg goed mee kan leven en om kan gaan omdanks alles red me alleen met alles, en dan meen ik alles . evtw info sta ik voor open hg Mart .

 5. Hallo ik ben Siema, ik ben opzoek naar een betrouwbare en een serieuse relatie

 6. Ik ben Siema 51 jaar

 7. Ik ben op zoek naar een serieuze en betrouwbare levenspartner

 8. ik ben janny 38 jaar woon in steenwijk overijssel. ik ben op zoek naar eerst een vriendschap en dan kijken hoe het verder loopt

 9. Ik ben Lia weduwe
  69 jaar

Speak Your Mind

*