3 manieren om de ideale partner te vinden

Christelijke man in het veldJouw ideale partner bevind zich dichterbij dan je denkt. Zowel mannen als vrouwen denken dat het moeilijk is om de ware te vinden. Een vaak gehoorde smoes is daarom ook “ik ben niet op zoek, ik laat het op me afkomen”.

Niets is waar. Iedereen heeft behoefte aan genegenheid en liefde. God heeft deze warme gevoelens voor ons gecreeërd, we moeten dus niet doen alsof we het maar op ons af laten komen.

Bepaal wie jouw ideale partner is

Ik zei dus dat jouw ideale partner dichterbij is dan je denkt en ik zal je bewijzen waarom. Heb je voor jezelf weleens op papier geschreven hoe jouw ideale partner eruit zien? Doe dit eens keer, sterker nog; doe dit nu! Het is een kleine moeite en zal je kijk op het leven veranderen.

Schrijf de volgende kenmerken op van de persoon met wie je de toekomst mee zou kunnen delen:

 • Welke karaktereigenschappen heeft deze persoon? (rustig, assertief, volwassen etc.)
 • Hoe vaak bid hij/zij?
 • Hoe vaak gaat hij/zij naar de kerk?
 • Wat voor sport doet hij/zij?
 • Houdt hij/zij van lezen?
 • Welke hobby’s heeft hij/zij?

Beantwoord deze vragen kort en snel. Schrijf op wat als eerst in je opkomt. Als je dit hebt gedaan, lees alle kenmerken hardop voor jezelf. De volgende keer dat je nu de deur uit gaat, onthoud dan hetgeen wat je hebt opgeschreven. Kijk om je heen bedenk of de mensen die je ziet misschien wel aan jouw kenmerken voldoen.

Waarschijnlijk hoef ik je niet uit te leggen dat je dit natuurlijk nooit op deze manier kunt beantwoorden. Wat je wel kunt doen is te bedenken waar jouw ideale partner, degene met de eigenschappen die jij noemt, zich zou kunnen begeven.

Heb je bijvoorbeeld iemand die elke zondag naar de kerk gaat, iedere zaterdag een voetbal wedstrijd speelt, van zakelijke tijdschriften houdt en als hobby vliegtuigen spot? Dan heb je in ieder geval 4 plaatsen waar jouw ideale partner zich zou kunnen begeven.

Ga nu met jouw kenmerken naar een van deze plekken en kijk nog eens om je heen. Wat valt je op?

Je zal opmerken dat je ineens veel mensen ziet die weleens jouw ideale partner zouden kunnen zijn… zonder dat je ze kent! Probeer het maar eens!

Vind je dit allemaal toch wel een beetje eng? Dat is begrijpelijk!

Je moet namelijk wel de moed hebben om op iemand af te stappen. Een makkelijke maar zeer effectieve manier om mensen te leren kennen is via een datingsite. Op datingsites is drempel om iemand aan te spreken veel lager en makkelijker.

Bekijk ook eens ons overzicht van de betere datingsites voor christenen. Je ideale partner hoef je namelijk niet perse “offline” te vinden! :)

Comments

 1. Hopelijk lukt het mij een partner te vinden

 2. Ik hoop het ook want ook ik ben het alleen zijn moe

 3. anoniempje zegt

  Haha geniaal de opmerking van Corrie, dat zeg je meestal tegen iemand die je al langere tijd kent, maar evengoed geniaal.Ik heb het gevoel en zin om iemand voor het eerst te zoenen in mij leven! Nog nooit gedaan, vind het super spannend en ben 29. :). Ze hoeft van mij niet christen te zijn, maar ik kom ook tot de constatering dat ik eigenlijk geen plek heb, geen 1 plek , op deze wereld, waar ik iemand tegenkom met dezelfde kenmerken OMG “Am I totally struck now?! :SP”. Ik vind gamen leuk, waar kan je in Amsterdam iemand tegen komen die gamen ook leuk vind of dat je naar iets gaat waar je dat kunt delen of kunt meemaken of doen?!?! Nintendo stand?!?! Game-events?!? Waar?!? Sport vind ik leuk en hardlopen, ik kom heel veel mooie vrouwen tegen als ik op de fiets zit die aan het hardlopen zijn. Waarom niet samen rennen , dacht ik vandaag?!?!? Waarom altijd maar alleen moeten zijn?!?! Waar begin je?!!? Hoe vind je zoiets?!?! Door gewoon met je probleem te komen en te vragen? Ik maak wel gemakkelijk praatjes maar die persoon zal ook wel denken, een vreemde, maar ja, als je het vaak genoeg probeert, zal iemand dan ja zeggen, ik zou mijn telefoon nummer wel willen geven en dat we samen rennen?! Maar wat is het voordeel als je samen eenmaal rent?! Dat je niet alleen rent….. lol…maar wat als jij veel sneller gaat of zij veel sneller?!? Mannen gaan veel sneller met rennen, dus heb 2 a 3 vrienden (man dus) om mee samen te rennen, maar die kunnen ook niet altijd. Ook het idee dat je aan het rennen bent en dan kan uitkijken naar een vrouw of meisje die op je wacht , alleen al het idee of fantasie , zou fijn zijn. Nog nooit meegemaakt. :*). :S.

  Er wordt gezegd dat je iemand moet opzoeken op de plek dat je dezelfde interesses of gemeenschappelijke dingen doet. Dat zou kunnen natuurlijk en is leuk en gezellig. Dat heb ik al twee keer meegemaakt en goede leuke ervaringen aan overgehouden. Het was leuk om eens 2 meiden die ook aan het hardlopen waren aan te spreken en gewoon gezellig mee te praten, blijkbaar vonden ze het ook wel gezellig want ze moesten ook lachen en ik ook. Dus was gaaf en spontaan!! Maar eenmaal uit het park weer snel gedag gezegd en was ook gewoon veel te kort. Overigens was ik ook een stuk ouder dus dat is ook een beetje raar of dan schaam ik mij daar een beetje voor, maar ja, komt vaak genoeg tegen dat je iemand leuk vind die een stuk ouder is of een stuk jonger, leeftijd maakt niet uit om vrienden mee te worden of mee te gaan daten misschien. Bij mij is het meestal , omdat ik zoveel aandacht te kort kom, ik veel te snel ga momenteel, ik zit al bjina direct in de fase waarin ik “heel soms” al overkom alsof we al iets hebben ofzo…hahaha bizar…misschien een beetje gas terug nemen en stap voor stap en rustig aan doen. Dat zou helpen.

  Ik vind het niet lastig om , zonder na te denken, te zeggen wat “haar” karaktereigenschappen moeten zijn, maar die zijn zo breed en in de engste zin kom ik deze vrouwen of meisjes tegen op plekken waar ik momenteel “juist NIET kom” of/en plekken zijn “waar ik mij angsitg of bang bij voel”. Dit is niet normaal en zou ik hulp voor moeten krijgen?. Ik ben nog zo jong en dan angstig zijn om op plekken te komen waar je juist “je ideale perfecte vrouw” tegen het lijf zou kunnen lopen. Ik doel hiermee op uitgaansgelegenheden of werk. Werk momenteel gaat niet echt lekker en blijf nergens echt voor langere duur , het opbouwen van iets, of uitkomen voor je gevoelens tegen die gene na verloop van tijd, heeft er dus niet ingezeten , vanwege baanverlies of dus niet langere duur ergens bij horen. Het ergens bij horen is echt menselijk en is mij nog niet erg gelukt. Heb dat vaker, dat ik het lastig vind om ergens bij te horen, bij een groep. Terwijl ik zo’n goede teamspeler ben en goed in groepen kan samenwerken! vreemd! Voetbal vind ik leuk en sluit ik mij makkelijk bij aan, maar had geen doorzettingsvermogen, helaas. Volgend jaar een nieuwe kans. Ook zit je dan bij alleen mannen in het team, maar buiten het voetballen om en op de vereniging kan je wel weer nieuwe meiden of vrouwen tegenkomen. Gezellig!. Hopelijk alles rustig aan beter en hopen op een beter verhaal.

  Zelfde conclusie als Carmelita dus.

Speak Your Mind

*