3 manieren om de ideale partner te vinden

Christelijke man in het veldJouw ideale partner bevind zich dichterbij dan je denkt. Zowel mannen als vrouwen denken dat het moeilijk is om de ware te vinden. Een vaak gehoorde smoes is daarom ook “ik ben niet op zoek, ik laat het op me afkomen”.

Niets is waar. Iedereen heeft behoefte aan genegenheid en liefde. God heeft deze warme gevoelens voor ons gecreeërd, we moeten dus niet doen alsof we het maar op ons af laten komen.

Bepaal wie jouw ideale partner is

Ik zei dus dat jouw ideale partner dichterbij is dan je denkt en ik zal je bewijzen waarom. Heb je voor jezelf weleens op papier geschreven hoe jouw ideale partner eruit zien? Doe dit eens keer, sterker nog; doe dit nu! Het is een kleine moeite en zal je kijk op het leven veranderen.

Schrijf de volgende kenmerken op van de persoon met wie je de toekomst mee zou kunnen delen:

  • Welke karaktereigenschappen heeft deze persoon? (rustig, assertief, volwassen etc.)
  • Hoe vaak bid hij/zij?
  • Hoe vaak gaat hij/zij naar de kerk?
  • Wat voor sport doet hij/zij?
  • Houdt hij/zij van lezen?
  • Welke hobby’s heeft hij/zij?

Beantwoord deze vragen kort en snel. Schrijf op wat als eerst in je opkomt. Als je dit hebt gedaan, lees alle kenmerken hardop voor jezelf. De volgende keer dat je nu de deur uit gaat, onthoud dan hetgeen wat je hebt opgeschreven. Kijk om je heen bedenk of de mensen die je ziet misschien wel aan jouw kenmerken voldoen.

Waarschijnlijk hoef ik je niet uit te leggen dat je dit natuurlijk nooit op deze manier kunt beantwoorden. Wat je wel kunt doen is te bedenken waar jouw ideale partner, degene met de eigenschappen die jij noemt, zich zou kunnen begeven.

Heb je bijvoorbeeld iemand die elke zondag naar de kerk gaat, iedere zaterdag een voetbal wedstrijd speelt, van zakelijke tijdschriften houdt en als hobby vliegtuigen spot? Dan heb je in ieder geval 4 plaatsen waar jouw ideale partner zich zou kunnen begeven.

Ga nu met jouw kenmerken naar een van deze plekken en kijk nog eens om je heen. Wat valt je op?

Je zal opmerken dat je ineens veel mensen ziet die weleens jouw ideale partner zouden kunnen zijn… zonder dat je ze kent! Probeer het maar eens!

Vind je dit allemaal toch wel een beetje eng? Dat is begrijpelijk!

Je moet namelijk wel de moed hebben om op iemand af te stappen. Een makkelijke maar zeer effectieve manier om mensen te leren kennen is via een datingsite. Op datingsites is drempel om iemand aan te spreken veel lager en makkelijker.

Bekijk ook eens ons overzicht van de betere datingsites voor christenen. Je ideale partner hoef je namelijk niet perse “offline” te vinden! :)

Reacties

  1. Hopelijk lukt het mij een partner te vinden

  2. Ik hoop het ook want ook ik ben het alleen zijn moe

Laat wat van je horen

*