Christelijke Dating: Wat kan ik verwachten?

Ketting voor een christelijkeVoor veel mensen speelt geloof een belangrijke – voor sommige zelfs een cruciale – rol bij het bepalen of de persoon waar je gevoelens voor hebt bij je past. In dit artikel licht ik toe wat je als christen kunt verwachten zodra je gaat daten.

Wat je kunt verwachten bij christelijke dating

Hieronder staan 4 zaken die je sowieso kunt verwachten.

1. Verschillen

Het woord ‘Christelijke Dating‘ is geen toverwoord. Het betekent niet dat iemand die ook christen is per definitie een goede partner voor je gaat zijn. Het idee dat je allebei christen bent zegt namelijk niets over het succes van jullie relatie. Binnen het christendom bestaan er namelijk verschillende denkbeelden. Christen kan diverse betekenissen hebben voor verschillende gemeenschappen.

Besef dus goed dat er verschillen kunnen zijn. Jullie zijn beide unieke wezens, met ieder een eigen kijk en mening op het leven.

2. Praten

In het verleden – voor sommige mensen nog steeds – was het praten over seks, (een andere) religie en politiek taboe. Tegenwoordig kan je er niet omheen om te praten over dit soort zaken. Sterker nog, ik ben van mening dat het een essentieel onderwerp is geworden in een christelijke relatie. Ga er dus vanuit dat je open en eerlijk over geloof en andere verwante zaken kunt praten met een christen die je ontmoet hebt op een datingsite.

Praten en discussieren over het geloof helpt alleen maar beter bij het bepalen of jullie samen op een lijn zitten. Het is daarnaast ook goed bij het opbouwen van een relatie waarbij beide partners elkaar kunnen ondersteunen.

3. Valse verwachtingen

De datingwereld zit vol met verschillende verwachtingen. Ook bij christelijke dating is dit het geval. Alleen het samen ‘christen zijn’ is een gegeven waarvan je weet dat deze hetzelfde is. Maak jezelf niet wijs dat iemand anders dezelfde verwachtingen heeft als jij. Denk ook niet dat de gedachtes van iemand anders, wel weer kunnen “bijdraaien”.

Laat daarom in een vroeg stadium weten wat jij uit christelijke dating wilt en denkt te halen. Is dat liefde, vriendschap of steun? Door dit op tijd aan te geven voorkom je teleurstellingen en misverstanden.

4. Seks

Maak van seks alsjeblieft geen taboe. Zeker als je jong bent is het belangrijk hierover te praten. Het is namelijk belangrijk om te weten wanneer je ergens klaar voor bent of niet. Traditioneel gezien kiest een christen ervoor om geen seks voor het huwelijk te hebben.

Dit is vandaag de dag echter geen standvastige verwachting. Als jij het gevoel hebt dat je wilt wachten of juist niet wil wachten, maak het dan kenbaar aan je partner.

In iedere romantische relatie is het een vereiste om vroegtijdig vaststellen wat de grenzen zijn m.b.t. fysiek contact.

Dit zijn enkele punten die je een beeld geven over wat je van christlijke dating kunt verwachten. Het is goed om hierover te praten met gelijkgestemde mensen in je omgeving zoals een goede vriend of vriendin.

Speak Your Mind

*