Christelijke datingsite voor mensen met een beperking

Christelijke dating voor mensen met een beperkingHeeft u een lichamelijke beperking?

Merkt u dat u moeite heeft met het vinden van een christelijke partner?

In dit artikel geef ik relatietips en inspiratie aan mensen met een (lichamelijke) beperking. Dit doe ik aan de hand van een ervaring uit mijn directe omgeving!

Christelijke Dating voor mensen met een beperking

Het vinden van een leuke man of vrouw met dezelfde geloofsovertuigingen kan best een lastige klus zijn. We hebben als mens ieder onze eigen wensen en voorkeuren. Zonder dat we het zelf weten stellen we stiekum een aantal “hoge eisen” voor onze (toekomstige) partner.

Dit is ook niet gek, u wilt immers iemand die bij u past en waarmee u uw lief en leed kunt delen.

TIP! Als eerst kan ik aanraden uzelf te registreren bij een datingsite voor christenen. Hier kunt makkelijk en veilig meer mensen leren kennen die dezelfde normen en waarden erop nahouden als u.

Hieronder het verhaal van een vriend die via een christelijke datingsite een leuke en geschikte partner heeft kunnen vinden. Dit alles, ondanks dat hij dacht dat geen enkele vrouw hem meer leuk vond omdat hij een beperking heeft!

Het verhaal Diederik, iemand met een lichamelijke beperking

Man met een beperkingVoor mensen met een beperking kan het vinden van een christelijke partner zelfs nog een lastigere klus zijn. Een goede vriend van mij – Diederik –  heeft hier namelijk een lange tijd problemen mee gehad.

Diederik heeft nu 12 jaar een lichamelijk beperking. Hiervoor was er dus nog niets met hem aan de hand.

Voor iemand die dus op latere leeftijd een beperking krijgt kan de situatie extra moeilijk zijn. Hij heeft namelijk “opnieuw” moeten leren leven met zijn lichamelijk beperking.

In het dagelijks leven had Diederik weinig succes met het vinden van een leuke vrouw. Dit komt omdat hij door zijn lichamelijke beperking steeds onzekerder is gaan voelen. Onzekerheid straal je uit en ik ben van mening dat dit ook een van de hoofdoorzaken is geweest dat hij geen partner kon vinden. Hij was om het hard te zeggen; een minder spontane kerel geworden.

Net als velen wilde Diederik zijn lief en leed ook met iemand delen. Het lukte hem maar niet om een leuke vrouw uit onze kerkgemeenschap te vinden. In zijn beleving was het zijn lichamelijke beperking, vrouwen vonden hem daardoor minder aantrekkelijk. Ik weet dat het daar niet aan lag.

Hij was hiervoor namelijk een uiterst gezellige en spontane man. Hij genoot van het leven en maakte iedereen aan het lachen.

Het probleem was uiteindelijk niet de kerkgemeenschap. De oplossing voor hem was om zichzelf niet weg te cijferen en zijn contacten uit te breiden. Dus om het concreet te maken:

 1. Het veranderen van een onzeker naar een zelfzeker mindset
 2. Meer mensen leren kennen die dezelfde geloofsovertuigingen op nahouden

Als u zelf ook met het bovenstaande te maken heeft dan helpen de volgende oplossingen ongetwijfeld ook voor u.

1. Veranderen van mindset

Vrouw met een beperking in een rolstoelOnzekerheid zit tussen uw oren. Het is een gevoel dat u zelf heeft ontwikkeld.

Dit kan komen door (vervelende) ervaringen uit het verleden of juist door het ontbreken aan ervaring.

Ik ben geen psycholoog en ik zeg niet dat het makkelijk is om zelfzeker te worden. Wat ik wel weet is dat ik heb gezien hoe Diederik  in korte tijd van mindset heeft kunnen veranderen. Daarom geloof ik dat iedereen een beter mens kan worden.

Wat voor hem heeft gewerkt is door zichzelf te waarderen en zich te omgeven met mensen die hem respecteren en accepteren om wie hij is.

Kortom: de gedachte stoppen door zichzelf niet meer weg te cijferen en veel met mensen praten die hij vertrouwd te praten over zijn probleem.

Het mooie is dat hij deze mensen al om zich heen had! De mensen uit onze kerkgemeenschap die hem altijd al respecteren. Doordat hij zelf openlijk over zijn probleem is gaan praten met mensen wie hij al vertrouwde gaf hem dat een boost met zelfvertrouwen.

2. Meer mensen leren kennen

Als laatst is Diederik zijn contacten gaan uitbreiden. Niet alleen om een relatie te zoeken maar ook vriendschappelijk.

Dit heeft geleidt dat ik hem geadviseerd heb om zich in te schrijven bij een christelijke datingsite. Hij was hier eerst huiverig voor omdat hij dacht dat mensen hem anders zouden behandelen omdat hij een beperking had.

Dit was zijn onzekerheid dat weer even opspeelde. Ik heb hem toen direct herinnerd aan zijn eigen mindset! Op dat moment stopte hij de negatieve en beperkende gedachtes meteen weer weg en transformeerde naar de zelfzekere kerel die ik kende.

Daarna registreerde hij zichzelf bij een datingsite voor christenen.

Inmiddels heeft Diederik al 4 jaar een relatie met een lieve en mooie meid die hij notabene online heeft leren kennen. Weer twee christenen gelukkig in de liefde!

Ik wil u graag meer vertellen over de manier waarop hij dit heeft gedaan en hoe het hem in korte tijd is gelukt.

Ik laat dat echter over voor een volgend artikel!

Comments

 1. aart-jan van der linden zegt

  waar kan ik me in schrijven?

  • Boelens Fabienne zegt

   Hello,ik ben Fabienne, en zit in rolstoel door Fibramalgie, hernia en ischias, ik kan in huis tijdje gaan, maar buiten heb ik pijn na 10 minuten, ik woon in kortrijk,ben gelovig, zou graag voor die lange winterdagen niet meer alleen willen zijn,ben 59 jaar, zoek niet speciaal iemand van hier,is gelijk,mijn nr is [verwijderd door admin],dank u

 2. Waar kan ik mijzelf inschrijven voor deze datingsite

 3. Trudy maassen zegt

  hallo ik ben Trudy ik ben 59 jaar en ik heb ms ik kan nog wel 10 min lopen doe alles nog in huis zelf!
  ik ben op zoek naar vrienden of een lieve man die eens een arm om me heen wil slaan heb behoefte aan liefde enz wat moet ik doen?
  ik hoor graag van jullie gr Trudy

 4. mm.. ik vind dit toch wel een aparte website met veel tegenstrijdigheden: er wordt aangeraden om je in te schrijven bij christelijke websites maar de opvallende links leiden naar algemene websites parship en pepper. er wordt gesuggereerd dat DIT een christelijke datingsite is terwijl dat niet zo blijkt te zijn. mijn voorlopige conclusie: dit is een door parship en pepper gesponsorde website.. overigens doet dat niets af aan de waarde van dit artikel, want ik vind dit een leuk artikel en ben benieuwd naar het vervolg, bijv. of Diederik op zijn profiel iets schreef over zijn beperking. dat is nogal een lastige dilemme nl. schrijf je er iets over met risico dat er weinig gereageerd wrodt. zwijg je er over met risico dat je iemand bij een date voor het blok zet

  • Beste Doortje,

   Leuk dat je het verhaal interessant vindt! We hebben het complete verhaal van Diederik, alleen nog niet op papier :) Binnenkort meer!

   Om op je reactie terug te komen: Op de beginpagina staat op de allereerste alinea dat DIT een site is met informatie over Christelijke datngsites. Niet dat dit een datingsite is an sich. Als er geen links zouden staan naar de “algemene” sites – waar overigens veel christenen zich aanmelden – dan weten bezoekers van deze site niet waar zij terecht kunnen voor christelijk contact. Sterker nog, ondanks de opvallende links vragen bezoekers nog steeds om suggesties voor christelijke sites.

   Groetjes!

 5. Ik ben peter, ik woon in Dordrecht en ik ben op zoek naar een dame die net als ik een chr is. Ik woon nu nog in dordrecht, maar wil heel graag naar Drenthe of omgeving, mits er een FOKUS woning is

  Hoop je gauw te spreken,

  Mvg Peter

 6. Ik heb last van depressies door de fout van anderen.
  Zelf ben ik een optimist en hou van de natuur.
  Ik communiceer graag,dus praat ik graag,maar over serieuze dingen zoals bv.over het geloof,o.a.

 7. Edwin Nissink zegt

  Ben een man vanbijna52j31/2jweduwnaar.ben op zoek naar een lieve dame.zelf ben ikhalfzijdiglinks verlamd.vanwege een beroerte.

 8. Edwin Nissink zegt

  Goedendag. Ben Edwin Nissink uit ijsselmuiden.ben bijna52jaar.sindsjuni2012weduwnaar.en ben op zoek naar een lieve en begripvolle vrouw.benal20jaarlinkszijgigverlamd.dooreen beroerte.dus misschien dames uit overijsseldoe eens een bericht.

 9. ik ben een man 58 met een beperking en ik zoek al ruim 10 jaar
  naar een dame die mij af en toe bezoekt voor de emoties te beteugelen
  en kan niemand hier voor bereid vinden voel je aangesproken reageer dan via mijn maiil
  ik kan moeilijk een vaste relatie aan gan ivm chronisch vermoeidheid maar heb toch ook we
  gevoellen en die kan ik maar niet kwijt wie wil en kan mij er over heen helpen ?

 10. Mariska yssel zegt

  Hoi ik ben Mariska yssel ik ben 33 jaar ik ben moeder van en dochter 17 jaar ik geloof in god mij achter grond is surnamis ik. Ben in Amsterdam. Geb en nu woon ik in apedooren in woon groep groetjes Mariska yssel

 11. Gerco van der erve zegt

  Goede dag mij naam is gerco
  Ik ben een man van 42 ik ben 1.97 lang ik woon in Amersfoortvathort begeleid wonen maar zelf standing ik woon niet op een groep ik woon in hart van vathorst op mij eigen aparte ment ik heb werk maar niet betaald maar wel erg leuk ik werk bij van Dusschoten en van ginkel auto verhuur bedrijf ik mij rijbewijs ik heb een lichte verstandelijk beperkingen

 12. Goede dag mij naam is gerco
  Ik ben een man van 42 ik ben 1.97 lang ik woon in Amersfoortvathort begeleid wonen maar zelf standing ik woon niet op een groep ik woon in hart van vathorst op mij eigen aparte ment ik heb werk maar niet betaald maar wel erg leuk ik werk bij van Dusschoten en van ginkel auto verhuur bedrijf ik mij rijbewijs ik heb een lichte verstandelijk beperkingen

 13. Ja ik heb mijn vriendin gerrie leren kennen in de hofkerk Oldenzaal
  En mijn kennis Maaike ontmoet tijdens aveleijn got talent.
  Die ga ik in de grolsveste en in de wilmink theater ontmoeten
  En mijn lieve vriendin op de ouderen soos uitje ontmoeten.

Speak Your Mind

*