Waarom moet ik betalen voor sommige christelijke datingsites?

Betalen voor christelijke datingsitesWe krijgen van onze bezoekers vaak de vraag waarom je bij sommige datingsites moet betalen voor een premium account. Je betaalt dus niet om jezelf in te schrijven (dit is altijd gratis) maar wel als je een groter abbonnement wilt.

De meeste redenen wijzen voor zich maar het lijkt ons toch nuttig enkele redenen met jullie te delen.

1. Ontwikkelen van software kost geld

Het kost ontzettend veel tijd en geld om een datingsite op te zetten. De eigenaren moeten namelijk veel investeren in het bouwen en onderhouden van de software. Hiervoor moeten  specialisten en ontwikkelaars inschakelen die het systeem kunnen optimaliseren en doorontwikkelen. Al met een al, een grote investering waar zowel jij als de datingsite profijt van hebben.

2. Extra opties

Bij het doorontwikkelen van een christelijke datingsite worden er ook nieuwe opties en functies gebouwd. Dit wordt gedaan om de online dating ervaring van de gebruiker zo leuk en efficient mogelijk te maken. Net als het ontwikkelen van de software, kost het doorontwikkelen ook ontzettend veel geld.

3. Nepprofielen screenen

Je moet je voorstellen dat een christelijke datingsite wel meer dan duizend aanmeldingen per dag krijgt. De aanmeldingen worden grotendeels geautomatiseerd, zodat jij als gebruiker niet hoeft te wachten op de goedkeuring van je aanmelding. Er zitten tussen alle aanmeldingen helaas ook enkele rotte appels tussen, de zogenaamde “fakers”; nepprofielen van mensen die niet bestaan.

Je herkent fakers redelijk snel want doorgaans heeft hij of zij een profiel dat te mooi is om waar te zijn. De medewerkers van de datingsite halen deze fakers eruit door dagelijks alle profielen en aanmeldingen te screenen. Dit wordt gedaan om jouw als lid te beschermen!

4. Een bedrijf draait omzet en winst

Achter bijna elke christelijke datingsite zit een bedrijf. Het bedrijf moet omzet maken om de kosten van personeel, kantoor, klantenservice, software etc. te kunnen betalen. Als lid maak je gebruik van de diensten van het bedrijf en daar staat tegenover dat je een vergoeding hierover betaalt.

Bijna alle datingsites vragen geen geld voor een basisinschrijving. Wil je gebruik maken van meer opties om sneller een leuke date te vinden? Dan kun je premiumlid worden voor niet meer dan de kosten van 3 patatjes met frikandel.

En vergeet niet: voor niets gaat de zon op!

Comments

 1. Hallo ik heb er toch mijn bedenkingen er over dat het zo duur is. wand laat een programma 6000 kosten
  en als ik kijk hoe veel inschrijvingen ze wel niet hebben wel meer als 25000. laat die iedere maand 15 betalen dat is dan 15*25000 = dan per maand 375000. dus is het gewoon een goudmijn.
  en daar doe ik niet aan mee. en als alle mensen daar eens niet aan mee deden ging de prijs wel naar beneden. Maar er word wel degelijk verschil gemaakt die geld hebben kunnen dat betalen en die een WAO of zo hebben kunnen dat niet wand die hebben het minimum. dus ook geen rechten

  • Je hoeft het niet beslist te betalen, alleen als je een groter pakket wil.

  • Dat is toch wel kort door de bocht Dorenberg. Ik vind het zelf ook niet goedkoop maar heb wel mijn huidige vriend leren kennen en dat op 43 jarige leeftjd. dat zie je niet zo snel mensnen in mijn omgeving doen. Het is en blijft een dienst je hoeft niet te betalen. Mensen leren kennen bij de kerk of gemeenschap kan ook nog. Groet fien.

  • Interressante mededeling Dorenberg. Ik heb eigenlijk nooit een vrouw, laat staan een relatie gehad. Ik ben 51 jaar, en ik zoek een partner. Helaas lijkt het onmogelijk om deze te vinden, waar dan ook, omdat ik autistisch bent. Met deze mededeling lijkt het voor mij nog verder dan voorheen. Ben ik gelijk als Paulus, die geen relatie had? Als het in deze wereld van hebzucht alleen maar geld kost, laat dan maar. Op de web wordt gratis aan gegeven, maar zoals alles in Nederland, is gratis een leugen.

   • Hoi Pieter, je hebt dit bericht 1.5 jaar geleden geschreven en ik herken wat je schrijft. Je achtergrond speelt mee in je zoektocht. Betekent dat dat je nooit iemand zal vinden? Ik ben 49 jaar en heb nog nooit een relatie gehad, maar wil graag een lieve man ontmoeten. Je wordt al snel afgerekend op je achtergrond, zelfs ook als je christen bent. Dat is zo jammer!

 2. Ik ga dit gewoon proberen Ben weduwnaar en veel alleen
  en dan zoek ik toch een christelijke site daar heb ik meer vertrouwen in

 3. Bij Parship betaal je honderden euro’s ook als je alleen berichten wilt activeren. Zonder berichten is het compleet nutteloos. Lijkt op chantage, zeker wanneer je gewoon niet de mogelijkheid hebt om zoveel geld vrij te maken.

  • Je hebt altijd de keus om niet te betalen Wim. Als website-eigenaar weet ik dat onderhouden, vragen beantwoorden, webhosting, promoten etc. tijd en geld kost. Voor niets gaat de zon op.

 4. Het is moeilijk een christelijke man te vinden maar dat alles geld moet kosten en dat er veel aan verdient word dat is denk ik ook niet wat God wil daar staat het woord christen niet voor christen is elkaar in de liefde van de Heer helpen niet verdienen neem het voorbeeld maar dat Jezus aan het kruis ging dat deed Hij uit liefde ik zoek ook nog steeds maar in deze omgeving lukt het niet God weet het en kent mijn probleem

  • Hallo Helga,

   Zoals je hebt kunnen lezen in het artikel hierboven kost het tijd, geld en moeite om een website te onderhouden. Ik ervaar dat zelf ook met deze website. Niemand die mij betaalt, ik doe het uit liefde. Ik kan veel meer doen, maar dat lukt mij niet omdat ik gewoonweg niet het geld ervoor heb om deze website uit te breiden. Je geeft zelf aan dat het moeilijk is een christelijke man te vinden. Nu kan zo een datingsite jou daarbij helpen, maar je kan niet verwachten dat dit geen geld mag kosten. Er zijn mensen die aan zo’n site werken die hun tijd en moeite investeren. Zij moeten aan het eind van de dag ook voor brood op tafel kunnen zorgen. Zoals ik al tegen Wim zei, je bent niet verplicht een christelijke man via een datingsite te leren kennen. Als je een datingsite duur of niet goed vindt, dan zou ik er zeker weg van blijven. Ik heb gezien dat het voor veel mensen wel heeft gewerkt. Mensen die het moeiljk vonden om een christelijke partner te vinden vanwege bijv. tijdgebrek. Deze mensen zijn nu ontzettend gelukkig en dat gun ik hen.

Speak Your Mind

*