Word in 3 stappen een beter mens

Word een beter mens!Als mens ben je continu bezig om jezelf te ontwikkelen. Ook zonder dat je het weet ontwikkel of verbeter je jezelf beetje bij beetje steeds meer. Denk bijvoorbeeld aan koken; je kookt elke dag, experimenteert met nieuwe gerechten, gebruikt nieuwe kruiden en ontdekt nieuwe smaken etc.

Naast dat je iedere dag moet zorgen voor brood op de tafel, vind je het dus ook misschien leuk om te koken. Je wordt tegelijk ook steeds beter in het maken van gerechten, terwijl dat in eerste instantie niet eens je bedoeling was.

Jezelf vandaag verbeteren

Het prachige aan de mens is dat we deze technieken ook zelf kunnen aansturen. Zo is het mogelijk karaktereigenschappen van jezelf verder te ontplooien of minder goede gewoontes te verbreken. Hieronder heb ik een 3 stappenplan om van jezelf een beter mens te maken.

1. Stop met wachten, onderneem actie!

Het komt vaak voor; je moet iets doen waar je geen zin in hebt. Je stelt de taak uit en van uitstel komt afstel. Op een gegeven moment voer je de taak helemaal niet meer uit, of zelfs met tegenzin.

Doe hier wat aan! De eerstvolgende keer dat je iets moet doen, doe het dan direct. Hier is een simpele oplossing voor. Je moet je hersenen namelijk niet de kans geven om de gedachte van uitstel te creeëren.

Het is net als dat je s’Ochtends uit bed moet komen. Als jouw gedachtes zeggen “nog even 5 minuten liggen” en je blijft liggen, dan geef je hier aan toe. De volgende 5 minuten blijf je weer liggen want je bent toch al aan het liggen (uitstel = afstel!).

Dit geldt ook voor dingen die je altijd heb willen doen in je leven. Zo vaak hoor ik van familie en vrienden dat zij iets graag willen doen. Als ik dan vraag waarom zij dat nog niet hebben gedaan, dan is er eigenlijk geen antwoord. Ik noem het maar luiheid!

2. Geef, en verwacht niets terug

In onze huidige samenleving van sterke ruilhandel en zakelijk inzicht komt het maar al te vaak voor dat men altijd iets teurg wilt hebben voor hetgeen hij/zij gedaan heeft.

Start door meer te geven dan terug te verwachten. Je zal zien dat men op den duur meer respect voor je krijgen. Stop met het “terug verwachten” van iets. Als je iets terug verwacht en je krijgt het niet, dan bouw je wrok en jaloezie op. Gevoelens die we liever niet willen opwekken.

De mensen die om je geven en de mensen die respect voor je hebben zullen uiteindelijk altijd voor je klaarstaan. Geloof me, uiteindelijk krijg je het op een andere manier wel terug.

3. Sporten en gezond eten

Ik hoef je niet te vertellen dat sporten en gezond eten goed voor je is. Ben je er dan wel mee bezig? Of beter gezegd: waarom ben je er niet mee bezig? Het is toch gezond voor je?

Het is deze combinatie die jouw als persoon tot een prettig mens maken. Sporten én gezond eten. Ik zie helaas of het een of het ander. Iemand die flink sport maar daarna de patatjes met pindasaus naar binnen werkt. Iemand die gezond eet maar daarna de hele avond op de bank hangt.

Probeer deze combinatie eens uit voor 2 weken. Je leest het goed maar 2 weken! Dat is toch vol te houden? Ik kan je beloven dat je al binnen 1 week opmerkelijke verschillen gaat voelen. Je voelt je fitter, frisser en vooral gelukkiger. Na 2 weken krijg je zelfs een zelfvertrouwen boost!

Ga bijvoorbeeld iedere ochtend hardlopen. Koop een boekje over gezond eten (gerechten/recepten) waarbij je begint met het minderen van koffie, frisdrank en snoep.

Begin Vandaag!

Zoals ik had gezegd; onderneem actie! Wacht niet tot het beste moment want die bestaat niet (uitstel = afstel). Geef niet toe aan je eigen smoesjes en begin vandaag nog!

Succes!

Comments

 1. ik zou heel graag in contact komen met een leuke open spontane man,,,,

 2. graag zou ik een leuke,lieve,gelovige man ontmoeten
  om samen genieten en er iets leuks van te maken

  • Gezamelijk genieten en er leuks van te maken zal zeker lukken, Godswil als wij de gelukkige combinatie zijn samen bijelkaar te blijven. Het zal mijn geluk zijn met jou samen te zijn en wie weet dat ook geluk heb samen met mij te zijn.

   Groetjes,

   John

 3. ik ben een lieve zorgzame, uit Overijssel. en ik ben op zoek naar een lieve, en zorgzame,
  en ,gelovige man
  om samen veel leuke dingen te doen

  • heey petra,

   wij zoeken hetzelfde

   zou jou wel willen leren
   gr matthew

   • ben een jonge man van 32 jaar mijn levensbeschouwing gaat naar het zenboeddhisme wat voor mij van belang is tussen twee mensen die liefde hebben voor elkaar is elkaar de vrijheid kunnen geven de mooiste momenten van twee mensen die elkaar lief hebben is van moment te koesteren momenten zo als elkaar aan raken aan kijken vol vanuit het hart die momenten en ze ook weten los te laten en mee te nemen in de gedachten van het niet weten je kan het zien zo als de zon die op het wateren schijnt en haar stralen die de bomen raken het niet grijpbare van de geest toont hem juist in deze schoonheid van het bestaan van het leven dikke kus robert

 4. Ik ben en lieve zorgzame donkere vrouw die graag in contact wil komen met een lieve zorgzame, gelovige man 30/35 jaar om samen te genieten en iets leuks van te maken

 5. Ik zoek een nette vrouw om mijn leven tedeelen

 6. Ik ben een lieve zorgzame donkere gelovige vrouw van 35jaar en woon in Suriname en zoek een gelovige man net als ik, mijn beroep in Suriname is overheidsambtenaar . Hoop reactie te horen groetje farisa

 7. Hallo

  Ik ben een lieve ,spontane en humor ,vriendelijke en zorgzame
  Man.
  Ik zoek graag een lieve spontane vrouw
  Om samen gezellige en lueke dingen te doen
  Ook met elkaar met het geloof bezig te kunnen zijn
  Leeftijd 45 tot 55

 8. Daniel Nijland zegt

  dag dames ik zal mij is netjes voorstellen, ik heet Daniel ik woon in de buurt van het mooie Dorp DeRijp,
  ik ben 48 jaar jong en zie er goed en verzorgt uit, ik hoop dat God mij kan helpen zo dat ik de ware vrouw mag vinden, door dat ik het soms zo druk heb met mijn werk vergeet je soms dat je ook maar een mens bent die niet volmaakt bent en eenmaal thuis komt in een leeg huis zonder warmte en genegenheid,
  of even een arm om je heen, een knuffel, samen een wijntje kaarsjes aan gewoon samen genieten van het leven wat God ons heeft gegeven, ik wil de dame die bij mij de drempel overgaat wel zeggen dat ik Frans Barokke inrichting heb, je bent gewaarschuwd groetjes Daniel

  • Annemarie Schouten zegt

   waarschijnlijk heb je ondertussen allang iemand gevonden; maar je spontane tekst sprak me wel aan; en Daniel vind ik een mooie naam. Ik ben ook 48 woon wel een eindje uit de buurt ; Helmond; maar ken Noord-Holland wel; veel van mijn familie woont er en je hebt gelijk de Rijp is een prachtig landelijk zoals er meer zouden moeten zijn.

 9. Ik ben een spontane gezonde vrouw van 54 jaar en op zoek naar een lieve christen man ik ben zelf ook christelijk ik woon in zuid Holland mijn geloof is mijn behoud geweest door de jaren heen ik ben nu al 2 jaar alleen en wil weer samen zijn ik hoop ooit weer gelukkig te zijn want man en vrouw heeft God toch geschapen om niet meer alleen te zijn
  Ik kijk daar naar uit
  De man mag ook wat jaartjes ouder zijn ik ben erg zorgzaam en vraag dat ook van mijn maatje en man

 10. wybo jellema zegt

  wybo zegt ik ben een man van 58 jaar
  ik zoek een vrouw van 56 jaar
  ik woon in tubbergen het liefst uit Enschede
  eerst wil ik met die vrouw samen leuke dingen doen
  koffie drinken en nuit eten gaan
  dan trouwen over drie jaar min 2020 .
  wybo jellema

Speak Your Mind

*